BLOG YAZILARIM

MİRASTAN MAL KAÇIRMA VE MURİS MUVAZAASI DAVASI NEDİR?

MİRASTAN MAL KAÇIRMA VE MURİS MUVAZAASI DAVASI NEDİR?

Bu yazımızda öncelikle muvazaanın ne olduğu ve muris muvazaasının ne anlama geldiği açıklanacak ve uygulamada en çok karşılaşılan muvazaa şekillerine ve bu muvazaaların nasıl ispat edilebileceğine değinilecektir.

KİRALANAN TAŞINMAZIN TAHLİYESİ (İcra İflas Kanunu m. 269)

KİRALANAN TAŞINMAZIN TAHLİYESİ (İcra İflas Kanunu m. 269)

Kiralanan taşınmazların tahliyesi, İcra ve İflas Kanunu m. 269 vd uyarınca ilamsız icra yoluyla ancak iki durumda istenebilir: Birincisi kiranın ödenmemesi gereklidir. İkincisi ise kira süresinin bitmesi gereklidir. Bundan başka kiracının sözleşmeye aykırı kullanımı gibi nedenlerle bu yolun takip edilmesi mümkün değildir.

Adli Para Cezası Nedir? TCK m. 52

ADLİ PARA CEZASI NEDİR? (TCK m. 52)

Adli para cezası, suçlu olarak kabul edilen bir kişiye hüküm giydiği suçun cezası olarak belirli bir miktarda para ödemesi cezası verilmesidir. Başka deyişle, mahkeme işlediği suçun cezası olarak hükümlüye bir miktar para ödemesini ve bu parayı belirli bir sürede ödemesini emreder.

Dolandırıcılık-Suçu-TCK-Madde-157

DOLANDIRICILIK SUÇU (TCK M. 157.)

Dolandırıcılık suçu, son zamanlarda sıklıkla rastlanır hale gelmiştir. Dolandırıcılık suçu nedir? Nitelikli dolandırıcılık suçunun unsurları nelerdir?

tehiri-icra-karari-nasil-alinir

TEHİRİ İCRA KARARI NASIL ALINIR? – ÖZETİN ÖZETİ –

Tehiri icra, aslında zor görünen fakat mantığı anlaşılınca oldukça kolay olay bir iştir. Bu yazıda detaylı ve açıklamalı bir şekilde değil kolay ve hızlı bir şekilde tehiri icra nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

arabuluculuk-nedir

ARABULUCULUK NEDİR?

Arabuluculuk, ilk defa hukukumuza 26.06.2012 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ile girmiştir. Peki bu arabuluculuk nedir? Arabulucu kimdir? Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu hangi konuları düzenlemektedir? Hangi davalarda arabulucuya başvurmak zorunludur? Arabuluculuk Kanunu’nda yer alan süreler nelerdir? Arabuluculuğun sona erme nedenleri nelerdir? Arabuluculuğa ilişkin temel ilkeler nedir? Arabulucuların temel hak ve yükümlülükleri nelerdir? Arabulucu ücreti neye göre belirlenir?